(voor mij) ingewikkelde koppelingsvraag

Voor D3, D4, J7, J9.

Moderators: risky, Jeetje, jan-03

(voor mij) ingewikkelde koppelingsvraag

Berichtdoor paragoensia » 09 okt 2005, 15:13

Hallo allemaal,

Na de vakantie van mijn ouders heeft mijn J7 een nieuw kwaaltje. De koppeling doet raar. Ik zal het proberen uit te leggen.

Zodra ik ontkoppel, komt er een raar geluidje een beetje hoog zoemend/knarsend geluid.

Achteruit rijden gaat goed (met geluidje)

Vooruit (vooral in 1) lijkt het wel een hobbelpaard. het geluidje gaat in het schokritme mee.

De bak schakelt goed en hij loopt ook helemaal vrij. Koppeling slipt verder niet.

Nou is mijn vraag, heeft iemand enig idee waar ik zou kunnen kijken? Ik heb een kort filmpje van het geluid maar ik weet niet of en hoe ik dat zou kunnen plaatsen. Dus iedereen die me wil helpen meedenken stuur ik maar al te graag mijn filmpje per email.

Alvast bedankt,
Tim
Don't fall apart on me tonight I just don't think that I can handle it!
Avatar gebruiker
paragoensia
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 01 apr 2005, 10:11

Berichtdoor paragoensia » 10 okt 2005, 11:24

update:

Ik heb er gister nog even onder gelegen en dat ziet er niet best uit. Het lijkt wel alsof de hele boel verschoven is. Volgens mij mist er een bout en ik kan een getand wiel zien zitten. Klopt dit? Ik zal vanavond proberen wat fotootjes te plaatsen.

gr,
Tim
Don't fall apart on me tonight I just don't think that I can handle it!
Avatar gebruiker
paragoensia
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 01 apr 2005, 10:11

Berichtdoor Jeetje » 10 okt 2005, 12:37

De hele boel verschoven??? :shock:

Wat bedoel je daar precies mee?

Waar zie je dat getande wiel precies zitten?
... it's better to burn out, than to fade away...
Avatar gebruiker
Jeetje
Moderator
 
Berichten: 4314
Geregistreerd: 09 jul 2004, 14:14
Woonplaats: Vinkeveen

Berichtdoor paragoensia » 10 okt 2005, 12:52

Phoe, hoe ga ik dit uitleggen.... Volgens mij is het waar de motor op de koppeling vast zit. Als ik er onder ga liggen precies in het midden. Recht boven de uitlaat pijp. Er druppelt ook wat olie op de uitlaatpijp. Ik snap dat deze uitleg niet heel duidelijk is. Ik zal proberen vanavond de boel te verduidelijken met een fotootje. Ik ben nu op m'n werk dus heb de foto's (helaas) niet bij de hand.

gr,
Tim
Don't fall apart on me tonight I just don't think that I can handle it!
Avatar gebruiker
paragoensia
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 01 apr 2005, 10:11

Berichtdoor paragoensia » 10 okt 2005, 17:58

Nou...nu ga ik het proberen :roll:

de foto's

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Iemand enig idee :?: :?:
Klopt dit?
Kan dit de oorzaak van mijn probleem zijn?

gr,
Tim
Don't fall apart on me tonight I just don't think that I can handle it!
Avatar gebruiker
paragoensia
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 01 apr 2005, 10:11

Berichtdoor Jeetje » 10 okt 2005, 19:08

Hmmm :shock:

Volgens mij mis je een beschermplaat...
... it's better to burn out, than to fade away...
Avatar gebruiker
Jeetje
Moderator
 
Berichten: 4314
Geregistreerd: 09 jul 2004, 14:14
Woonplaats: Vinkeveen

Berichtdoor Bert » 10 okt 2005, 19:21

er is in ieder geval een afdekplaat van het vliegwielhuis verdwenen :shock: , maar het ziet er allemaal wel heeeeeeeeeeeeeeeeel vochtig uit
Avatar gebruiker
Bert
 
Berichten: 1192
Geregistreerd: 25 jun 2004, 10:04
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Marius » 10 okt 2005, 19:41

Ik ben geen j7 specialist, maar dat je een afdekplaatje mist is mij wel duidelijk.
Ook vind ik het allemaal inderdaad wat nat van de olie.
En gezien de plaats van de vlek op je uitlaat, denk ik dat je krukaskeering aan de bakzijde zijn beste tijd heeft gehad...

Die zal met de tijd toch wel vervangen moeten worden, en mischien is het lekken van olie op die plaats wel een oorzaak van het rare rijgedrag en koppel gedrag wat jij beschrijft.
Greetzz,
Marius

Kampeer auto techniek<--- Mijn site
Moderator van:Het camperCafe & The Mental Maniacz Game clan
Avatar gebruiker
Marius
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 15 maart 2005, 20:49

Berichtdoor Ed » 10 okt 2005, 20:53

Een lekke keerriing lijkt het zeker wel. Dat rare geluid bij het koppelen heb ik ook al een sgehad met een oude renault. Daar was toen het koppelingslager kapot (dat ding dat over de as wordt geduwd om te ontkoppelen). Dat geluid hoort je vooral bij het ontkoppelen, maar het heeft geen invloed op de werking zelf.
Maar als je de boel toch open moet halen kun je dat direct even nakijken. Zo'n lager is niet duur en makkelijk te vervangen.
Avatar gebruiker
Ed
 
Berichten: 205
Geregistreerd: 15 jul 2004, 13:10
Woonplaats: Bergum (Frl.)

Berichtdoor Marius » 10 okt 2005, 21:51

inderdaad klinkt als een koppelings lager, maar de gevolgen (bokken in zijn 1) heb ik daar nog nooit mee megemaakt..
Greetzz,
Marius

Kampeer auto techniek<--- Mijn site
Moderator van:Het camperCafe & The Mental Maniacz Game clan
Avatar gebruiker
Marius
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 15 maart 2005, 20:49

Berichtdoor IHD » 12 okt 2005, 21:33

Wij kennen dit geluid maar al te goed; 't was bij ons de keerring. Aanstaande zondag gaan we ook 'even' een bakje omruilen in de Camou-Kempert ...........zucht.
Avatar gebruiker
IHD
 
Berichten: 97
Geregistreerd: 23 aug 2004, 23:10
Woonplaats: Meppel


Keer terug naar J7/J9

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten