Pagina 1 van 1

GPS ontvanger en warmtewerende voorruit?

BerichtGeplaatst: 03 nov 2004, 01:20
door 205GRIFFE
Ik heb even een vraag.
Ik ben mij aan het oriënteren op een PDA navigatiesysteem en de bijbehorende onderdelen. Nu kom ik regelmatig de opmerking tegen over warmte werende voorruiten bij Franse auto's.

Haicom bijvoorbeeld zegt: "Kies voor de 204S (voor als u een speciale warmte werende vooruit heeft zoals bij sommige Franse Auto's) i.pv. de 204E" Ze hebben het dan over de ontvanger. :wink:

Gaat dat ook op bij een 205 GTI voorruit?
Hij is wel wat getint natuurlijk, maar is dat ook warmtewerend?
Moet ik er rekening meehouden bij de aanschaf van een GPS ontvanger?
Wie heeft hier ervaring mee?
Wie kan me verder helpen aan info hierover?

Ik hoor het graag. :D

Grt. Martijn :mrgreen:

BerichtGeplaatst: 03 nov 2004, 01:45
door Jeetje
Ik gebruik mijn PDA met GPS-antenne in iedere auto en ik heb nog nooit ontvangstproblemen gehad. Bij een auto met warmtewerende voorruit moet je de antenne zo dicht mogelijk tegen de ruit aanleggen en dan is de ontvangst prima (ik heb tenminste nog nooit problemen gehad).

Ik heb wel een antenne met zo'n kabeltje en dus geen bluetooth-antenne, of een antenne die in de pda geïntegreerd zit. Ik heb begrepen dat die wél problemen met de ontvangst (kunnen) hebben...

BerichtGeplaatst: 03 nov 2004, 15:23
door Bert
bij auto's met een warmtewerende voorruit zit er achet de binnenspiegel een "GPS" gat , daar kun je de antenne plaatsen en heb je geen problemen.

BerichtGeplaatst: 03 nov 2004, 21:53
door JT
Bij mijn 607 werkt de ontvanger absoluut nergens op het dashboard.
Omdat zelfs de beste gps-ontvanger op den duur wel een beetje stroom kan gebruiken, heb ik een voedingskabeltje naar de hoedenplank gelegd. Daar heb ik dus de ontvanger en dat werkt prima.
In al onze andere Peugeots leg ik 'm op het dashboard, omdat dan de sigarettenaansteker gebruikt wordt.

Tip 2: Op www.brodit.com kun je bovendien voor elk apparaat een bevestiging vinden voor elke plaats in elke moderne auto... Zonder boren, schroeven of anders vernietigend te werk te gaan.
Als iemand hier iets van nodig heeft, ik kan ze leveren...
Afbeelding

Helaas, voor oude Peugeots hebben ze geen montagesets. Ik heb ze daar wel eens op aangesproken, maar kreeg als antwoord "In a cool car like that, you shouldn't use route navigation".....

BerichtGeplaatst: 03 nov 2004, 22:18
door 205GRIFFE
In a cool car like that, you shouldn't use route navigation


En dat is wel weer een coole opmerking 8)

BerichtGeplaatst: 03 nov 2004, 22:59
door Mark
Onlangs zelf een PDA-navigatie gebruikt in geleende 307. Ging perfect ondanks warmtewerende voorruit, gewoon ergens op dashboard 'gekwakt', perfecte GPS-ontvangst (Rikaline X5 GPS-muis). Overigens ook magnetisch, dus kan ook op dak geplakt worden, met snoertje via ruit/portier naar binnen. Bevestiging heb je niet nodig want houder met zuignap werkt ook in coole ouwe auto's. En een aansteker voor de voeding hebben ze ook bijna allemaal, want roken was toen heel gewoon en ook minder ongezond dan tegenwoordig 8).

BerichtGeplaatst: 04 nov 2004, 23:22
door deVreugd
want roken was toen heel gewoon en ook minder ongezond dan tegenwoordig .


Dat blijkt wel uit de hemelbekleding van mijn 404 :D
Maar inmiddels heb ik zelf ook al stiekum mijn voornemen om in deze auto niet te gaan roken genegeerd. Ik bedoel: die asbak zit er toch ook niet voor niets?

BerichtGeplaatst: 29 nov 2004, 22:37
door knutsul
In een 205 is geen warmtewerend glas gebruikt en bij 206, 307, 407, 607 en 807 (indien warmtewerend glas is gemonteerd)zijn er mogelijkheden genoeg bij achterruit of bij de binnenspiegel.

Warmtewerend glas is niet warmtewerend in de gespikkelde zwarte randen en achter de binnenspiegel.