thermokoppel defect ???

Alles in en om het motorblok, oliepomp, waterpomp, brandstofpomp, carburatie, injectie, riemen, snaren, filters, slangen, uitlaat etc.

Moderators: risky, Jeetje, jan-03, Edzo, knutsul, Bert

thermokoppel defect ???

Berichtdoor Jan Bert » 27 maart 2005, 19:26

Bij het inschakelen van het thermokoppel (82 graden), gaat de fan keurig meedraaien om het koel proces in gang te zetten.(504 break) Vandaag ontdekte ik dat om de zoveel seconden de fan uitgeschakeld wordt, om even later weer in te schakelen. Het koolstiftje is in orde. Drie jaar geleden een nieuwe elekromagnetische koppeling geplaatst. Toen deze destijds defect was, schakelde hij gewoon niet meer in bij warme toestand. In koude toestand kon ik hem wel inschakelen door de draadjes even door te verbinden.

Is bij de huidige kwaal sprake van een defecte thermokoppel of zijn er nog andere opties?
Avatar gebruiker
Jan Bert
 
Berichten: 272
Geregistreerd: 13 maart 2005, 21:44
Woonplaats: Utrecht

Berichtdoor Michael » 27 maart 2005, 20:54

heb je de speling tussen het vrijloop gedeelte en de riemschijf al afgesteld?
moet vlg mij 0,35 mm zijn, eenoudig en snel zelf te doen.
vervolgens kan je het thermo element even kort sluiten en zodoende het koolstiftje en de magneet kontroleren.

succes
404 familiale
404 pick-up 1977/78/79 werkpaarden
404 pick-up kipper 404 oplegger combinatie
404 coupe 1967 inj.china rouge rally
403 break pickup
203 pickup fougonette
301 pickup
202 pickup
402 pickup
505 dangel
Avatar gebruiker
Michael
 
Berichten: 1041
Geregistreerd: 31 maart 2004, 22:59
Woonplaats: Eefde

thermo koppel

Berichtdoor Jan Bert » 28 maart 2005, 11:40

Het koolstiftje werkt goed, de speling is goed afgesteld. Tot voor kort werkte het allemaal prima. Het is meer de vraag of het thermo koppel spontaan defect kan raken of dat toch de electromagnetiche koppeling op zijn einde loopt. Wel snel na 3 jaar en 50.000 km
Avatar gebruiker
Jan Bert
 
Berichten: 272
Geregistreerd: 13 maart 2005, 21:44
Woonplaats: Utrecht

thermokoppel is defect!

Berichtdoor Jan Bert » 30 maart 2005, 17:55

Vandaag motor warm gedraaid, totdat thermokoppel door slaat. Vervolgens thermokoppel doorverbonden. De fan blijft ingeschakeld. Conclusie: Thermokoppel moet vervangen worden.
504 Break, elle est belle!!
Avatar gebruiker
Jan Bert
 
Berichten: 272
Geregistreerd: 13 maart 2005, 21:44
Woonplaats: Utrecht


Keer terug naar Motor, smeer-, koel-, brandstof- en uitlaatsysteem

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast