Pagina 1 van 1

207 1.6VTI Verliest koelvloeistof

BerichtGeplaatst: 07 jan 2017, 01:12
door stingone
Hallo Iedereen,

Een jaar geleden hebben we een 207 1.6VTI aangeschaft voor mijn vrouw. Een erg fijne auto en we zijn slechts de tweede eigenaar. Echter bleek een 8 maand geleden dat het reservoir van de koelvloeistof leeg was. (zat overigens blauwe vloeistof in). Ik moest hem met 750ml bijvullen voor de juiste hoeveelheid. Nu ruim een half jaar later moest ik hem weer met 200ml bijvullen.

De garage heeft al eens gekeken maar de motor was volgens hun helemaal droog en ze konden geen sporen vinden van koelvloeistof, ook de olie was helder van kleur. Mijn vrouw rijd er alleen mee op de snelweg 2x per week 50 kilometer en af en toe voor de boodschap.

Iemand enig idee waar ik het verder kan zoeken voordat ik hem helemaal laat nakijken en er straks een torenhoge rekening uit komt terwijl men niks heeft kunnen vinden.

Ik heb wel eens wat gehoord over een defecte temperatuur sensor waardoor er koelvloeistof via het reservoir uitgegooid kan worden? en raad iemand nog een om ipv de blauwe vloeistof deze te vervangen door rode nadat het systeem gespoeld is?

Re: 207 1.6VTI Verliest koelvloeistof

BerichtGeplaatst: 07 jan 2017, 16:01
door jerilo
Haal toch nog eens de oliedop eraf en kijk erin. Anders het kleppendeksel weg halen.
Bij deze motoren (VTi) raakt de vriesplug los die in de cilinderkop aan de kant van de distributieketting zit waardoor alle koelwater bij de olie terecht komt. Dit gaat door het hele motorblok zitten en kun je herkennen aan de witte drap die je ziet zitten.

Jeroen

Re: 207 1.6VTI Verliest koelvloeistof

BerichtGeplaatst: 07 jan 2017, 16:57
door Joep83
Waarschijnlijk een sensor. Als je die niet laat vervangen krijg je problemen en kun je mogelijk uiteindelijk de auto weg doen. het KVS lekt nl. via de sensor en stekker naar andere electronica en tast deze aan. Onze 207 1.6 VTi had ook de defecte sensor. Deze is door Peugeot vervangen drie jaar terug en sindsdien is het verlies van KVS verholpen.

Re: 207 1.6VTI Verliest koelvloeistof

BerichtGeplaatst: 07 jan 2017, 19:06
door stingone
Joep83 schreef:Waarschijnlijk een sensor. Als je die niet laat vervangen krijg je problemen en kun je mogelijk uiteindelijk de auto weg doen. het KVS lekt nl. via de sensor en stekker naar andere electronica en tast deze aan. Onze 207 1.6 VTi had ook de defecte sensor. Deze is door Peugeot vervangen drie jaar terug en sindsdien is het verlies van KVS verholpen.


Gisteren de hele avond gezocht en dat kwam ook als mogelijk probleem naar boven op buitenlandse forums, ik neem aan dat we dan over de temperatuur sensor praten aan de zijkant van het motorblok rechts. https://www.youtube.com/watch?v=5O1-lqEdYlI

Re: 207 1.6VTI Verliest koelvloeistof

BerichtGeplaatst: 12 jan 2017, 12:25
door stingone
Nou uiteindelijk maar de auto naar de dealer gebracht.........

Na een ochtend op druk bleek dat de lekkage weg kwam bij de lasnaad van het expansievat........... was wel het laatste wat ik verwacht had.. maargoed nieuw expansievat en probleem is opgelost nu :)

Re: 207 1.6VTI Verliest koelvloeistof

BerichtGeplaatst: 27 jan 2017, 11:49
door Joep83
Sorry, ik kwam niet meer ingelogd op het forum.

Fijn dat het probleem gevonden en verholpen is.