Pagina 1 van 1

Cabriolet rubbers

BerichtGeplaatst: 05 sep 2004, 14:19
door Maarten Deen
Ik ben vandaag even naar de oldtimerbeurs in Hasselt (B) geweest, nu om dan ook daadwerkelijk cabrioletrubbers te kopen, en ik ben geslaagd!

Voor toekomstige referentie: bij carauto (die op vrijwel elke grote beurs in NL en B staat) is het voorraamrubber te krijgen als car039 en het zijraamrubber als car038. Dit zijn dus de rubbers die onder tegen de lijst van de cabriokap zitten.
Beide zijn niet 100% origineel zoals ze op mijn auto zitten maar de afwijkingen zijn miniem en kunnen best wel eens het normale verschil tussen nieuwe en oude rubbers zijn.

Nu ben ik dus bezig met de zijraamrubbers te monteren en zie dat die met (hout)schroeven en hele speciale moertjes vast zitten. Zie hier:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Ik moet er denk ik een paar vervangen. Sowieso mis ik er nu al eentje, maar anderen lijken gewoon dichtgekit te zijn en niet de rubber voering te hebben. Die voering zit trouwens los.
Weet iemand of dit echt zulke speciale moertjes zijn en waar ik die kan vinden?

Ik heb trouwens twee probeerseltjes meegekregen voor de deurrubbers, maar daar moet ik nog mee gaan stoeien.

Kleine aanvulling: Het rubber voor de zijruiten is niet helemaal gelijk, er zit een soort van dubbele bodem in (de onderkant is dubbel met daartussen een ruimte), in de rubbers in mijn auto is de bovenkant van die dubbele bodem losgesneden. Dat moet wel anders kun je de schroeven niet vastzetten.
Wat ik nu ook zie is dat in de middelste en achterste rubber een ijzeren strip zit, maar in de voorste niet. Misschien dat origineel de ijzeren strip er inzat en de schroeven door beide rubberdelen gingen?

BerichtGeplaatst: 05 sep 2004, 21:20
door Gilletti
Had je ook kofferbakrubber bij hem meegenomen?
Zelf heb ik op Vehikel wat gekocht en dat past perfect. Weet alleen niet of dat ook het spul is wat ook echt voor de 404c bedoeld was.

BerichtGeplaatst: 05 sep 2004, 21:39
door Maarten Deen
Gilletti schreef:Had je ook kofferbakrubber bij hem meegenomen?

Nee. Mijn kofferbakrubbers zijn perfect. Zo goed dat die er volgens mij bij de restauratie nieuw ingekomen zijn.

BerichtGeplaatst: 05 sep 2004, 22:03
door Gilletti
Maarten Deen schreef:Zo goed dat die er volgens mij bij de restauratie nieuw ingekomen zijn.


Restauratie? En vorige week is er nog aan de bodem gelast. :?
Of ben ik nou in de war?

Aan het plaatje in het foto-topic te zien heb je overigens wel een schitterende wagen. Hoop hem binnenkort eens in het echt te zien.

BerichtGeplaatst: 06 sep 2004, 08:25
door Maarten Deen
Gilletti schreef:
Maarten Deen schreef:Zo goed dat die er volgens mij bij de restauratie nieuw ingekomen zijn.


Restauratie? En vorige week is er nog aan de bodem gelast. :?
Of ben ik nou in de war?

Nee, niet in de war, maar heb jij de bodem van jou 404 zonder ML en tectyl gezien? Dan weet je ook niet wat er achter zit. En na 6 jaar kan je dat verrassen :cry: