Tik in dashbord 406 break

Spannende onderwerpen als ontsteking, dynamo, bobine, bougies en andere onderdelen van het elektr(on)ische systeem.

Moderators: risky, Jeetje, jan-03, Edzo, knutsul, Bert

Tik in dashbord 406 break

Berichtdoor Marijn406 » 04 jul 2005, 07:41

Hallo,

Sinds afgelopen weekend heb ik onder het dashbord bij het handschoenenvak een vervelende tik zitten.

De tik is alleen actief wanneer het contact helemaal aan staat (dus dat de gloeipluggen voorgloeien). Het maakt niet uit of de motor draait, dus daar heeft het volgens mij (gelukkig) niets mee te maken.
Wat zit daar zoal aan pompjes en ventilatie wat dit getik kan veroorzaken?
Zijn hier wellicht mensen aanwezig die dit ook hebben meegemaakt en weten hoe dit kan worden opgelost, voordat ik mijn halve auto uit elkaar ga halen?

Het betreft een Peugeot 406 Break STDT 1.9 turbodiesel van oktober 1998.

Marijn
Avatar gebruiker
Marijn406
 

Berichtdoor 205GRIFFE » 04 jul 2005, 19:30

Marijn, welkom op het forum.

De 406 ken ik persoonlijk "niet van binnen" dus een goede tip heb ik helaas niet voor je.
Afbeelding
- 205 GTi 1.9 16V Bleu Miami
- 205 GTi 2.0 16V Gris Sorrento
- 208 GTi 1.6 16V THP Gris Shark - 27/7 besteld
Avatar gebruiker
205GRIFFE
Moderator
 
Berichten: 985
Geregistreerd: 06 aug 2004, 00:37
Woonplaats: Hoorn | Lochem

Berichtdoor knutsul » 04 jul 2005, 21:06

Welkom op het peugeot forum.

Waarschijnlijk is het de recirculatiemotor, die zit rechtsonder in je dashbord.
Als je de recirculatie aanzet, zal het geluid waarschijnlijk weg zijn.
De enige oplossing voor dit probleem is het motortje vervangen.
Peugeot monteur 406 1.8 16V Break 1999
Avatar gebruiker
knutsul
Moderator
 
Berichten: 736
Geregistreerd: 29 nov 2004, 22:04
Woonplaats: Gilze

Berichtdoor peugeotlover » 04 jul 2005, 23:14

idd dat motortje zal stuk zijn en tis geen gemakkelijke klus om deze te wisselen :roll:
we hebben nog laatst ene veranderd gekeken dat de klep open staat en dan stekker eraf gedaan getikslechts een minpunt
altijd buitenluch
peugeotlover
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 21 mei 2005, 11:59
Woonplaats: maasmechelen(b)

Tik in dashbord 406 break

Berichtdoor Frits » 24 dec 2005, 17:01

En, was het dat motortje???
Want ik heb nu hetzelfde probleem!!!!
Frits
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 03 dec 2005, 12:17

Berichtdoor leffe 404 » 24 dec 2005, 19:53

Is het niet de eerst oldtimer-worm die zich aandient ?


:mrgreen:
Als je alle tijd hebt, kom je altijd te laat...
Avatar gebruiker
leffe 404
 
Berichten: 1500
Geregistreerd: 13 apr 2004, 12:46
Woonplaats: Leidschendam

Berichtdoor Frits » 24 dec 2005, 20:39

Is het niet de eerst oldtimer-worm die zich aandient ?

ja, na 8 jaar ontpop de larve van het verval van de auto....
Maar was het nu dat motortje???
Frits
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 03 dec 2005, 12:17


Keer terug naar Elektrische en elektronische systemen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten