radio/cd speler op constante stroombron?

Spannende onderwerpen als ontsteking, dynamo, bobine, bougies en andere onderdelen van het elektr(on)ische systeem.

Moderators: risky, Jeetje, jan-03, Edzo, knutsul, Bert

radio/cd speler op constante stroombron?

Berichtdoor PEUG_FAN » 09 sep 2004, 16:58

wieowie kan helpen om mijn probleem met mijn radio/cd speler oplossen
naamelijk als het contact is verbroken moet ik opnieuw de code in toetsen
en de radio stations opzoeken en dat is k*t :evil:

het is een 306 uit 94
Avatar gebruiker
PEUG_FAN
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 15 mei 2004, 20:25
Woonplaats: WOERDEN

Re: radio/cd speler

Berichtdoor Gilletti » 09 sep 2004, 21:52

PEUG_FAN schreef:wieowie kan helpen om mijn probleem met mijn radio/cd speler oplossen
naamelijk als het contact is verbroken moet ik opnieuw de code in toetsen
en de radio stations opzoeken en dat is k*t :evil:

het is een 306 uit 94


Ha Peug_fan,

Inderdaad niet handig.

Je moet de voeding van je radio (laten) aansluiten aan een constante stroombron.
Klassiek: 403 berline 1961 Bleu Amiral - 404 automatique 1969 Vert Fusain
Jonkies: 406 coupé V6 Pack 2003 Rouge Lucifer - 3008 GT-line 2017 Metallic Copper
Avatar gebruiker
Gilletti
 
Berichten: 4076
Geregistreerd: 17 jun 2004, 22:35
Woonplaats: Mijdrecht

Re: radio/cd speler

Berichtdoor PEUG_FAN » 10 sep 2004, 18:23

Gilletti schreef:
PEUG_FAN schreef:wieowie kan helpen om mijn probleem met mijn radio/cd speler oplossen
naamelijk als het contact is verbroken moet ik opnieuw de code in toetsen
en de radio stations opzoeken en dat is k*t :evil:

het is een 306 uit 94


Ha Peug_fan,

Inderdaad niet handig.

Je moet de voeding van je radio (laten) aansluiten aan een constante stroombron.


BEDOEL JE DE RADIO BUITEN HET CONTACT OM MOET AANSLUITEN
IK BEN A TECHNICH ALS WAT :oops: :cry:
Avatar gebruiker
PEUG_FAN
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 15 mei 2004, 20:25
Woonplaats: WOERDEN

Re: radio/cd speler

Berichtdoor Gilletti » 10 sep 2004, 22:43

PEUG_FAN schreef:BEDOEL JE DE RADIO BUITEN HET CONTACT OM MOET AANSLUITEN
IK BEN A TECHNICH ALS WAT :oops: :cry:


Niet huilen! :wink:

Ben zelf ook geen held in autotechniek (ga ik wel wat aan doen!), maar je kunt je radio inderdaad ook voeden door een stroombron die constant onder spanning staat (dus ook werkt als je contact uit staat). Voorbeelden zijn de sigaretten aansteker of de binnenverlichting.

Voor een garage is dit dan ook een klein klusje. Mischien kun je het even vragen bij een beurt? Ook een "handige oom" of andere kennis weet hier vast wel raad mee. :)

Succes!
Klassiek: 403 berline 1961 Bleu Amiral - 404 automatique 1969 Vert Fusain
Jonkies: 406 coupé V6 Pack 2003 Rouge Lucifer - 3008 GT-line 2017 Metallic Copper
Avatar gebruiker
Gilletti
 
Berichten: 4076
Geregistreerd: 17 jun 2004, 22:35
Woonplaats: Mijdrecht

Berichtdoor Bert » 15 sep 2004, 20:07

je radio heeft 2 aansluitdraden voor de spanning ( kun je nakijken in het schema dat er bij hoort) daarvan gaat 1 draad op de constante+ en 1 draad op de draad die spanning krijgt via het contactslot .
Avatar gebruiker
Bert
 
Berichten: 1190
Geregistreerd: 25 jun 2004, 10:04
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor PEUG_FAN » 16 sep 2004, 18:51

Bert schreef:je radio heeft 2 aansluitdraden voor de spanning ( kun je nakijken in het schema dat er bij hoort) daarvan gaat 1 draad op de constante+ en 1 draad op de draad die spanning krijgt via het contactslot .
zal ik uitproberen bedank bert
Avatar gebruiker
PEUG_FAN
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 15 mei 2004, 20:25
Woonplaats: WOERDEN


Keer terug naar Elektrische en elektronische systemen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast