mijn J7 knipperlichten doen het niet...

Spannende onderwerpen als ontsteking, dynamo, bobine, bougies en andere onderdelen van het elektr(on)ische systeem.

Moderators: risky, Jeetje, jan-03, Edzo, knutsul, Bert

mijn J7 knipperlichten doen het niet...

Berichtdoor rovado » 03 okt 2004, 17:16

Hallo, ik ben Rogier.
Ik heb een J7 PZ10 uit 1980, en mijn gevarenlichten doen het wel, maar mijn knipperlichten niet. Het haperde al een tijdje. Soms deden mijn knipperlichten het niet totdat ik mijn gevarenlichten aan had gedaan. Nu doen ze echter niets meer. Ht ligt niet aan de schakelaar aan het stuur, want die heb ik open gehad en als ik de draden kortsluit onder het stuur doen ze het ook niet. Zekeringen zijn nog in orde. Zou het een probleem van aarding kunnen zijn? Wie weet raad?
Rogier
Avatar gebruiker
rovado
 
Berichten: 241
Geregistreerd: 27 sep 2004, 00:34
Woonplaats: Geel (België)

Berichtdoor 404 » 03 okt 2004, 20:27

Hoi Rogier, welkom hier... :)
Heb je dan alle aardeaansluitingen van de knipperlichten al gecheckt? Elk knipperlicht heeft er één.
Dus losmaken, ontroesten en met een beetje vet weer monteren. Zou kunnen helpen. Ik vind het wel gek dat de alarmlichten het wel doen :?:
404
 
Berichten: 888
Geregistreerd: 02 apr 2004, 21:14

Berichtdoor Bert » 03 okt 2004, 22:11

waarschijnlijk is de alarmlichtschakelaar de boosdoener
Avatar gebruiker
Bert
 
Berichten: 1190
Geregistreerd: 25 jun 2004, 10:04
Woonplaats: Rotterdam

Berichtdoor Mark » 03 okt 2004, 22:17

Bert schreef:waarschijnlijk is de alarmlichtschakelaar de boosdoener

zie ook even deze topic:
www.vandansik.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=594
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16
Woonplaats: Culemborg

alarmlichtschakelaar

Berichtdoor rovado » 03 okt 2004, 22:20

Hallo, allereerst bedankt voor jullie reactie.

De aarding van de voorste knipperlichten heb ik met contactspray ingespoten, misschien achter ook eens proberen, want heeft geen resultaat gehad.
Dat het de alarmlichtschakelaar zou zijn dacht ik eerst ook en die heb ik open gehad en schoorgemaakt... Zou ik die misschien beter vervangen? Of zijn er nog mogelijke oplossingen?
Rogier
Avatar gebruiker
rovado
 
Berichten: 241
Geregistreerd: 27 sep 2004, 00:34
Woonplaats: Geel (België)

waarschijnlijk toch de alarmlichtschakeling

Berichtdoor rovado » 03 okt 2004, 22:37

Hallo,
Ik denk dat het toch de alarmlichtschakeling is, want op het forum staat een verhaal dat identiek is. Ik ga morgen eens proberen de schakeling kort te sluiten om te zien of hij werkt en dan eens achter een schakelaar aan.
Rogier
Avatar gebruiker
rovado
 
Berichten: 241
Geregistreerd: 27 sep 2004, 00:34
Woonplaats: Geel (België)

Berichtdoor Jeetje » 04 okt 2004, 01:25

Probeer dit eens:
Afbeelding

Als je knipperlicht dan wel werkt is het je alarmlichtschakelaar.

Ik heb tijdens de PKV-meeting even de alarmlichtschakelaar van Peugje geleend om te testen en toen deden mijn knipperlichten het wel.

Dat wordt dus een nieuwe schakelaar...
... it's better to burn out, than to fade away...
Avatar gebruiker
Jeetje
Moderator
 
Berichten: 4246
Geregistreerd: 09 jul 2004, 14:14
Woonplaats: Vinkeveen

gevonden!

Berichtdoor rovado » 04 okt 2004, 08:25

Hallo, allemaal, nogmaals bedankt voor jullie reacties!

Ik heb inderdaad de schakeling gemaakt zoals op je foto Jeetje en het werkte gelukkig, op zich heb ik het nu zo in elkaar gezet dat zowel het knipperlicht als het alarmlicht het doet, maar het blijft natuurlijk een tijdelijke oplossing. (ik heb nl een draad vastgemaakt aan de pootjes en dan de stekker weer ingeplugd)
Ik ga denk ik eens even op zoek naar een nieuwe, ik zal Nefkens in Zeist eens proberen zeker?
Rogier
Avatar gebruiker
rovado
 
Berichten: 241
Geregistreerd: 27 sep 2004, 00:34
Woonplaats: Geel (België)

Berichtdoor Crowdsurfer » 23 jun 2009, 14:25

Jeetje schreef:Probeer dit eens:
Afbeelding

Als je knipperlicht dan wel werkt is het je alarmlichtschakelaar.

Ik heb tijdens de PKV-meeting even de alarmlichtschakelaar van Peugje geleend om te testen en toen deden mijn knipperlichten het wel.

Dat wordt dus een nieuwe schakelaar...


Heeft iemand dit plaatje nog, het is nu een gebroken link, ik wil dit wel proberen!
Avatar gebruiker
Crowdsurfer
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 11 aug 2008, 17:24
Woonplaats: Amsterdam

Berichtdoor Jeetje » 23 jun 2009, 17:46

Even thuis gecheckt...

Nee, die foto heb ik niet meer :oops:
... it's better to burn out, than to fade away...
Avatar gebruiker
Jeetje
Moderator
 
Berichten: 4246
Geregistreerd: 09 jul 2004, 14:14
Woonplaats: Vinkeveen


Keer terug naar Elektrische en elektronische systemen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten