Pagina 1 van 1

Verschil in benzine/autogas

BerichtGeplaatst: 07 maart 2005, 20:35
door Jerroen
Tja vroeg ik me zo af: zit er nu daad werkelijk verschil in de verschillende brandstoffen, en dan met name autogas want dat tank ik zelf voor mijn 504.

Autogas:
Ik hoor verhalen dat daar zeker verschil in zit en een goede zou BK autogas zijn? Normaliter tank ik BK en nu LP ik heb geen verschil kunnen merken. Mijn oom zweert bij BK...

Benzine:
De dame van de Total (ook al zo iemand waar je op kunt vertrouwen) zei dat de ANWB beweerd dat de benzine bij de "goedkopere" tankstations (Tamoil, Tango) slechter is door de toevoegingen en dat de ANWB daar meer problemen mee ondervindt...

Is dat zo?

BerichtGeplaatst: 07 maart 2005, 20:39
door knutsul
om even iets te zeggen over de benzine, tango is gewoon van Q8 dus die kwaliteit is volgens mij hetzelfde.

En ja over gas heb ik een eigen mening, en die luidt "gas is om op te koken"
maar die mening valt bij sommige mensen verkeert. :-| :mrgreen:

Verschillen in benzinesoorten en andere brandstoffen.

BerichtGeplaatst: 23 apr 2005, 08:22
door Pininfarina504
Zolang de motor niet pingelt op benzine gaat ie goed.
Op lpg rijden is een ander verhaal: de ontbrandingstemperatuur en verbrandingstemperatuur is hoger, lpg is heel schraal veel schraler dan welke benzine soort ook. Bij een Peugeot 104, 204, 304, 404, 504 verbranden en vergruizen de klepzetels een beetje, na 50.000km zelfs bij regelmatig stellen is het gedaan.

Iemand uit Tilburg heeft enkele maanden geleden een 504GLD van me gekocht hij rijdt 50% slaolie 50% diesel, gaat heel goed.
Kijk voor meer op: www.fmso.de

Ben zelf van 1956 heb de omschakelingen, aanpassingen en veranderingen wel meegemaakt. Toen ik 14 was experimenteerde ik al met brommers op petroleum laten rijden.Moest je eerst wel even op benzine starten overigens.