Pagina 1 van 1

Peugeots in Sri Lanka

BerichtGeplaatst: 30 dec 2004, 07:19
door micheldeman
Ik ben op dit moment in Sri Lanka. Ben al menig maal hier geweest. Los van alle ellende die hier nu heerst, er rijden hier nog best wel wat oude peugeots rond. Gisteren zag ik nog een fantastische 203 rijden. In nieuwstaat. Deze wagens worden hier soms nog erg gekoesterd, andere exemplaren vallen zowat uitelkaar. Allemaal right hand drive natuurlijk.
Foto's heb ik helaas (nog) niet.

BerichtGeplaatst: 30 dec 2004, 11:04
door JT
Sjesus, wat doe jij daar dan? Vakantie of werk?

Veel sterkte met de problemen daar. Het ziet er allemaal slecht uit.

Klinkt misschien dan wel koud, maar dan toch niet vergeten foto's te maken ....

BerichtGeplaatst: 30 dec 2004, 17:02
door Le Lion
Jeemig, shocking news, Michiel heb je de Tsunami meegemaakt? Of zat je goed landinwaards?

BerichtGeplaatst: 30 dec 2004, 17:04
door Le Lion
Ik wil niet opdringerig zijn, iser genoeg materiaal voor een paginaatje Peugeot Expo? :wink:

BerichtGeplaatst: 08 jan 2005, 13:08
door micheldeman
Ben 2 dagen na de ramp hier naarte gegan. Mijn vliegtuig stond eerder gepland op de dag van de amp, maar was gecanceld. Mijn vrouw komt hier vandaan en was 3 weken eerder vertrokken. Ze wonen wel dicht aan de kust, maar hier in Negombo valt het gelukkig allemaal erg mee. Ik zal kijken of ik wat materiaal kan schieten, maar het is meestal zo dat je toevallig zo'n oude Peug voorbij ziet rijden en dan ben je te laat met je fototoestel.

Groeten,

Michel

Re: Peugeots in Sri Lanka

BerichtGeplaatst: 31 maart 2016, 10:55
door danielmeulen
Vorig jaar tijdens mijn reis door Sri Lanka ook een paar Peugeots gezien, maar wat jij schrijft: wanneer je beseft dat je een foto moet maken, is de auto al weer een paar honderd meter verder... Sri Lanka is overigens niet echt een land om Peugeots te spotten: Het was een Engelse kolonie, en nu rijdt er vooral veel Japans spul rond.
Ik weet nog goed dat ik een 504 zag rijden waarvan alle lak er af gebrand was. Ook een mooie 304 in vrijwel nieuwstaat gespot. Bij de brandweerkazerne van Kandy zag ik een prachtige brandweerwagen uit de jaren '30. In perfecte staat, geheel compleet. Ik zal binnenkort eens een foto toevoegen.

Anders was het afgelopen jaar in Cambodja: Daar trof ik voor ons hotel een prachtige Citroen Traction cabrio. Ook in Vietnam een paar prachtige Tractions gezien. In deze landen loop je een grotere kans om zulke wagens te spotten, omdat de Fransen erg goed voor hen zijn geweest afgelopen honderd jaar. Maar... Door alle oorlog en ellende is zijn de mooiste wagens allang verdwenen.
Wil je echt mooie wagens zien? Ga dan gewoon naar een clubdag of naar Reims in het voorjaar...