Regenwater onder tapijt

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

Regenwater onder tapijt

Berichtdoor nuvolari » 17 nov 2005, 21:13

Goededag,

Ik bezit een Peugeot 205 forever 3d.

Nu, ik ben heel tevreden over dit karretje, maar heb sinds enige tijd last van regen die binnenkomt. Ik heb al ontdekt dat het via de achterste ruiten is (zo met een klemsysteem).
Er zijn al nieuwe rubbers geplaatst, maar nog steeds is mijn wagen niet 100% waterdicht. Als het hard regent, druppelt er water door het ventilatierooster bij de voeten. Dit water komt dan onder het tapijt en verspreidt zich over de hele wagen, wat enorm vervelend is natuurlijk :x.

Als ik die plinten aan de zijkant, waar ook de gordel uitkomt, wegdoe zie ik een verroeste streep. Volgens mij moet het water dus onder het raam kruipen en via de metalen binnenkant binnendruppen in de auto.

Nu weet ik niet echt meer wat te doen. Door die nieuwe rubbers te steken is er al veel leed verdwenen (vroeger leek mijn auto wel een waterbed !).
Maar ik zou graag hebben dat mijn wagen 100% verdwenen is.

Heeft er iemand een gelijkaardig probleem gehad met zijn wagen, of weet er iemand een oplossing svp?
nuvolari
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 30 jul 2004, 12:46

Berichtdoor David GTI » 17 nov 2005, 23:50

Ik heb in het verleden iets gelijkaardigs aan de hand gehad; toen kreeg ik steeds water binnen via mijn koffer :? Hoe vaak dat we dat niet gecontroleerd hebben, iemand ging achteraan in de auto zitten met een zaklamp terwijl de andere de auto besproeide met een tuinslang; en dan maar kijken of er geen water binnensijpelde :? Na lang zoeken, en ettelijke liters water later, zijn we er dus achtergekomen waar het lek zich bevond; in de kit van de ruit zelf :shock: !! Dus ruit eruit en opnieuw ingekit en de ellende was voorbij :-) .

Je moet zien dat het rubber goed aansluit in de bovenste hoeken van het raam, als er langs daar water binnensijpelt ben je de klos :? . Ook moet je oppassen dat je de rubbers op de juiste wijze monteert, maar dat zal wel geen probleem geven :P .

Verder eens goed zoeken als ik van jou was, ook met 2 personen, de ene met de tuinslang en de andere checken op lekkage.

Veel succ6 in ieder geval :-)
David GTI
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 22 okt 2005, 21:18
Woonplaats: Tienen - België

Berichtdoor Bert » 18 nov 2005, 13:33

wij hebben ook wel eens lang gezocht naar een lekkage in de kofferbak en die bleek uiteindelijk te komen van het afdekplaatje op de achterklep waar een achterwisser gemonteerd kan worden :roll: een beetje kit ertussen en klaar.
Avatar gebruiker
Bert
 
Berichten: 1194
Geregistreerd: 25 jun 2004, 10:04
Woonplaats: Rotterdam


Keer terug naar 205/309

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast