stotter bij volgas

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

stotter bij volgas

Berichtdoor XSBomB » 01 maart 2006, 00:17

hallo ik heb een peugeot 205 1.4xs bj 1991 dacht U9

nou is het volgende probleem

als de motor koud is stottert hij ligt bij volgas (onder 70graden )
als de motor middelwarm is loopt hij goed met volgas (iets onder de 80 graden)
word de motor voledig warm stotterhij heel erg bij volgas. (rond de 90 graden)

heb geen idee wat het kan zijn.
ik vermoet dat het hem ergens in de vacuumslangen zit.
de dikke slang op het kleppendeksel is stuknamelijk.

help :cry:

ps ik zie onder de carb (injectie dacht ik) een nippel zonder slang maar zie nergens een ongebruikte slang.

alvast hardstikke bdankt

john

EDIT>>> ben trouwens tot de conclusie gekomen dat hij ook gewoon bij een koude motor stottert.
en het vreemde is als hij even uit heeft gestaan trek hij even goed door. en dan als ik een bocht in ga en dan weer gas wil geven is het weer stotteren.

soms rijd het goed (heel soms) en vaak niet maar zie er geen patroon in zegmaar.

heel vreems :-|
xs is best wel snel :)
Avatar gebruiker
XSBomB
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 26 feb 2006, 14:22
Woonplaats: apeldoorn

Berichtdoor jeroen104 » 01 maart 2006, 10:44

motortemperatuursensor kan verkeerde waardes geven waardoor hij te rijk of te arm loopt.

Ik vermoed dat die aan z'n eind is. Wat ook nog kan zijn is je lambdasonde. Ik zou je 205 ff uit laten lezen bij de dealer. Gaat er een lampje branden in je dash?

Gr. Jeroen
jeroen104
 
Berichten: 179
Geregistreerd: 28 dec 2005, 20:54

Berichtdoor XSBomB » 01 maart 2006, 19:09

jeroen104 schreef:motortemperatuursensor kan verkeerde waardes geven waardoor hij te rijk of te arm loopt.

Ik vermoed dat die aan z'n eind is. Wat ook nog kan zijn is je lambdasonde. Ik zou je 205 ff uit laten lezen bij de dealer. Gaat er een lampje branden in je dash?

Gr. Jeroen


hoi bedankt voor je reactie.

ik heb vandaag mijn bougies vervangen en het lijkt erop dat het weg is nu heb net 13 km gereden en heeft alleen bij een hele koude motor heel even gestotterd paar meter maar.

het lijkt dus weg te zijn. maar ik kijk even de kat uit de boom

ik zal hier eind van de week wel posten of het helemaal weg is

:)

greetz
xs is best wel snel :)
Avatar gebruiker
XSBomB
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 26 feb 2006, 14:22
Woonplaats: apeldoorn

Berichtdoor jeroen104 » 01 maart 2006, 19:12

XSBomB schreef:
jeroen104 schreef:motortemperatuursensor kan verkeerde waardes geven waardoor hij te rijk of te arm loopt.

Ik vermoed dat die aan z'n eind is. Wat ook nog kan zijn is je lambdasonde. Ik zou je 205 ff uit laten lezen bij de dealer. Gaat er een lampje branden in je dash?

Gr. Jeroen


hoi bedankt voor je reactie.

ik heb vandaag mijn bougies vervangen en het lijkt erop dat het weg is nu heb net 13 km gereden en heeft alleen bij een hele koude motor heel even gestotterd paar meter maar.

het lijkt dus weg te zijn. maar ik kijk even de kat uit de boom

ik zal hier eind van de week wel posten of het helemaal weg is

:)

greetz


hmmm, ik ging er eigenlijk van uit dat simpele dingen zoals bougies, verdelerkap, rotor enz al nagelopen/vervangen waren.

Maar mooi dat je het gevonden hebt.

Gr. Jeroen
jeroen104
 
Berichten: 179
Geregistreerd: 28 dec 2005, 20:54


Keer terug naar 205/309

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten