Goedkope Wegenwachthulp via MKB-tankkaart

Autonieuws, met nadruk uiteraard op Peugeot.

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

Goedkope Wegenwachthulp via MKB-tankkaart

Berichtdoor Mark » 19 okt 2005, 16:03

Leuk nieuws voor kleine-zelfstandigen, minder voor Wegenwachtleden die het volle pond betalen. Nieuwsbericht afkomstig van www.bovagkrant.nl

MKB Brandstof is een nieuwe aanbieder van merkongebonden tankkaarten. Bedrijven die de tankkaart aanschaffen, kunnen zich voor slechts 2,50 euro per maand verzekeren van pechhulp van de ANWB Wegenwacht.

MKB Brandstof is naast Multi Tank Card en Travel Card Nederland de derde partij die een niet-merkgebonden tankpas levert. De nieuwe partij richt zich op kleine zelfstandigen met een eigen wagenpark. De kosten zijn 4 euro per maand, plus 2 euro gebruikskosten per pas.
MKB Brandstof is een zelfstandige onderneming die een exclusieve samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met Travel Card Nederland.

Wat betreft de Wegenwachtservice lift MKB Brandstof mee op afspraken van Travelcard met de ANWB. Rechtstreeks contact heeft directeur Martin Schuurman niet met de ANWB. Dat weerhoudt hem er niet van zich in een persbericht te afficheren als warm pleitbezorger van de bond. ‘De belofte van Route Mobiel om binnen 30 minuten ter plaatse te zijn, wordt in 20 procent van de gevallen niet ingelost. Bovendien wordt 39 procent van de klanten niet ter plekke geholpen, maar weggesleept. De kosten bij de garage zijn vervolgens voor eigen rekening. Vooral jongere auto's zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat alleen de ANWB in staat is 90 procent van de pechgevallen ter plekke te verhelpen.’
De ANWB is niet blij met de actie van MKB Brandstof. Volgens de bond is het niet de bedioeling dat Wegenwachtlidmaatschappen die met kwantumkorting zijn aangeschaft, worden doorverkocht.

MKB Brandstof presenteerde zich vandaag met sandwichborden bij de rechtbank waar het kort geding diende dat Route Mobiel tegen de ANWB aanspande. Route Mobiel eist dat de ANWB stopt met het verspreiden van 'onjuiste berichten' over Route Mobiel, met name betreffende al dan niet plekke verhelpen van pech.
‘Ik zag ze staan ja’, aldus directeur Route Mobiel Michiel Muller. Van de prijsvergelijking is hij niet onder de indruk. ‘Ze vergelijken hun basispakket met onze service, zo ontbreekt dan bijvoorbeeld de hulp in eigen woonplaats.’ De uitspraak van het kort geding volgt maandag, Muller heeft vertrouwen. ‘Ik ben geen juridisch expert, maar de ANWB had naar mijn mening geen enkel inhoudelijk verweer tegen onze verwijten. Maar het is natuurlijk aan de rechter.’

Links:
www.routemobiel.nl
www.mkb-brandstof.nl
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Keer terug naar AutoNieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 13 gasten