APK importauto’s niet langer verplicht bij RDW

Autonieuws, met nadruk uiteraard op Peugeot.

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

APK importauto’s niet langer verplicht bij RDW

Berichtdoor Mark » 08 nov 2005, 23:04

Bij de aanvraag van een Nederlands kenteken voor een geïmporteerde auto zal de RDW vanaf 1 december 2005 niet meer automatisch een APK-keuring mogen uitvoeren. Jaarlijks worden ongeveer 40.000 personenauto’s geïmporteerd.

De Europese Commissie vindt dat de huidige Nederlandse invoerprocedure voor voertuigen handelsbelemmerend is. Immers, binnenlandse overschrijving van een kenteken gaat sneller en eenvoudiger dan overschrijving vanuit een ander Europees land.
Daarom is het vanaf 1 december 2005 niet langer per definitie de RDW die bij ingevoerde personenauto’s van 3 jaar en ouder de APK uitvoert als onderdeel van de invoerprocedure en afgifte van het kenteken deel 1A en 1B. Wel blijft de RDW verantwoordelijk voor de rest van het zogenoemde kentekenonderzoek: conformeren van de auto en het buitenlands kenteken, verifiëren van typegoedkeuring en controle via Eucaris op diefstal of vermissing.

Vanaf 1 december kan degene die een auto importeert een keuze maken: een APK-keuring laten uitvoeren door de RDW of achteraf door een autobedrijf. ‘Ondernemers die zelf importeren kunnen er voor kiezen om het voertuig pas te keuren nadat een koper is gevonden, zodat de klant een fris APK-keuringsbewijs voor 12 maanden meekrijgt’, aldus Boudewijn Hamel, hoofd after salesdienst BOVAG. ‘De nieuwe regeling zorgt voor meer flexibiliteit en een reductie van de externe kosten voor de branche.’

Bron: www.bovagkrant.nl
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Keer terug naar AutoNieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast