Bosch zet tandje bij voor klassiekers

Autonieuws, met nadruk uiteraard op Peugeot.

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

Bosch zet tandje bij voor klassiekers

Berichtdoor Mark » 16 nov 2005, 20:33

Bosch gaat tegemoet komen aan de grote vraag naar onderdelen voor klassiekers en zogenoemde young-timers. In de grote Europese markten, en op termijn wellicht ook in Nederland, introduceert de onderdelenfabrikant de lijn Bosch Automotive Tradition.

http://rb-kwin.bosch.com/nl-nl/start/fb_index.html

Bosch introduceert een serie onderdelen voor auto’s van twintig jaar en ouder. Voorts ontsluit Bosch onderhoudsdocumentatie voor deze klassiekers. Bosch bracht de afgelopen tijd wereldwijd alle klassieke vervangingsdelen uit zijn magazijnen samen. Bovendien zal Bosch op basis van oude werktekeningen nieuwe 'oude' onderdelen produceren.Via gespecialiseerde bedrijven en geselecteerde Bosch-bedrijven komen ze beschikbaar voor liefhebbers. Verder wil Bosch bezitters van klassieke auto’s ondersteunen met technische informatie, werkplaatshandboeken en dergelijke. Daartoe worden een speciale hotline en een internetsite in het leven geroepen.
Bosch ziet brood in de klassieke markt. In Duitsland nam het aantal auto’s ouder dan twintig jaar het afgelopen decennium toe met 75 procent. Het aantal auto’s ouder dan dertig jaar groeide met 250 procent. Volgens een schatting van Bosch geeft een Duitse eigenaar van een klassieker gemiddeld 1000 euro per jaar uit aan onderdelen. Kassa.
Bosch start op grote markten als Duitsland, Groot-Brittannie en Frankrijk. Momenteel wordt bekenen of ook liefhebbers in de Benelux kunnen profiteren van Bosch Automotive Tradition. Bosch verwacht daar volgens een woordvoerder begin 2006 duidelijkheid over te kunnen verschaffen.
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Keer terug naar AutoNieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten