Pagina 1 van 1

Benzinepomp repareren Peugeot 404

BerichtGeplaatst: 21 jun 2004, 23:29
door leffe 404
Op weg naar het midzomer evenement krijg ik pech onderweg. Terwijl ik met pech langs de weg stond wist ik eigenlijk al wat er aan de hand was. De motor kreeg nl. volgens mij geen brandstof meer. Ik heb dus meteen de benzineslang tussen de benzinepomp en de carburateur losgetrokken en even gestart om te zien of er dan benzine uit de aanvoer komt. Nee dus. Er kunnen dan 2 dingen aan de hand zijn. 1. de aanvoer vanuit de tank zit verstopt. Nee want aanvoerleiding vanuit de benzinetank naar de benzinepomp in geblazen en dan hoor je de lucht in de tank borrelen. Aanvoer is dus goed. Conclusie ; benzinepomp kapot. (mogelijkheid 2).

Nadat ik vanavond de pomp gedemonteerd had viel me meteen op dat het tuimelaarasje er uit gelopen was , zie rechts onderin op onderstaande foto ;

Afbeelding

Afbeelding


Ik heb dus het tuimelaartje, was gelukkig niet in het carter gelazerd is maar lekker aan het membraan blijven hangen, pffff gelukkig, even opnieuw gecentreerd en het penneke teruggetikt. Pomp werkt weer prima :-)


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Omdat de pomp er redelijk oud uitziet en er staat een merk op ; SOFABEX, made in France lijkt het mij een originele of in ieder geval een eerste montage benzinepomp, misschien dat iemand anders dat hier wel kan vertellen. In ieder geval zitten er bovenop het membraanhuis aan de hogedrukzijde 2 stelschroeven waarmee de hoeveelheid en/of de druk afgesteld kan worden (?).

Reden genoeg in ieder geval voor mij (origineel(?) , oud en goed gerepareerd ) om de pomp niet weg te gooien maar te bewaren. Dat betekent dus dat depomp nog tot het laatste schroefje uit elkaar gaat, dat alles schoongemaakt wordt en een nieuwe pakking er tussen, evt. nieuw membraan. Zodat ik een perfect exemplaar op voorraad houd. Je weet tenslotte maar nooit :?

BerichtGeplaatst: 24 jun 2004, 23:30
door jos overvliet
beste leffe, dit zijn geen stelschroefen maar gewoon om het dekseltje opzijn plaats te houden ,deze pompjes zijn heel goed te repareren zukzes """"JOS""""

BerichtGeplaatst: 25 jun 2004, 15:18
door leffe 404
oop het nieuwe type pomp zitten ze namelijk niet, vandaar de verdenking.