Pagina 1 van 1

Remcylinder lekt na gebruik handrem

BerichtGeplaatst: 03 mei 2005, 11:25
door Malle Pietje
Wie weet wat de oorzaak is van het volgende probleem:
tijdje geleden heb ik de linker achter remcylinder vervangen, want deze was vol naar buiten beschoven, oorzaak onbekend.
Het wegvallen van de remdruk en de lekkage die hieraan vooraf ging merkte ik bij het wegrijden, net nadat ik de auto op de handrem had gehad. Deze pakte heel laat aan overigens(niet zoals gewoonlijk).
Ik heb toen de trommel open gehad en de boel opnieuw terug gezet, nieuwe cylinder erin en nieuwe remleiding aangebracht. Vervolgens alles nauwgezet geprobeerd en getest.

Gisteren trok ik opnieuw de handrem aan, wederom pakte deze heel laat aan, en toen ik dacht, eerst maar even wat remmen dan, deed ie niets. Dat wil zeggen, hij remt een beetje, maar vol intrappen resulteerd natuurlijk alleen maar in weglopen van de remvloeistof.

Bijkomend:
de borgpen van de handremkabel, die ingrijpt op de stelschroef van de handremkabel, is vlak voor de eerste keer afgebroken. De veer die deze borgpin op zijn plek moet houden heb ik dan ook niet meer terug gezet nadat ik alles had gerepareerd.


Mijn vraag is nu bij deze:
het is duidelijk dat wanneer ik de handrem heb aangetrokken, de remcylinder door de maximale uitslag wordt gedrukt, waardoor remvloeistof gaat lekken.
Hoe kan dat? Heeft iemand hier ervaring mee?
Wat doe ik er aan?

BerichtGeplaatst: 03 mei 2005, 18:42
door knutsul
je moet eens goed kijken of dat je remschoenen nog helemaal compleet zij, dus dat er geen stuk af is.

de remschoen zit wel vast op zijn plek?

als deze niet vastzit kantelt de remschoen weg, en schiet de cilinder erlangs.


groet Richard

BerichtGeplaatst: 05 mei 2005, 15:10
door Malle Pietje
nou, hij staat nu in ieder geval thuis, morgen eens kijken hoe het kan dat die cylinder erlangs schiet. De schoenen heb ik vorige keer wel goed vast gezet namelijk :-|