Pagina 1 van 1

Bosch LE2 Jetronic

BerichtGeplaatst: 01 jun 2005, 20:55
door tjark63
Heren techneuten, graag jullie aandacht voor het volgende:
Ik heb een GTI uit 1984, dus met het Bosch LE2 Jetronic injectie systeem. De motor stottert lichtjes rond de 2500 toeren bij geringe belasting. Zodra gas wordt gegeven verwijnt dit. Ik denk zelf aan een storing in de luchtmassameter (LMM) hoewel ik deze heb gedemonteerd en gereinigd en het euvel wel iets verminderde maar niet geheel verdween. Aan de het printplaatje in de LMM was overigens geen slijtage te zien, en dezelfde LMM heeft ook tijdelijk in een andere 505 dienst gedaan, zonder storing (dat was trouwens wel een automaat). De injectoren zijn ultrasoon gereinigd, bougies nieuw, klepspeling OK, geen vacuum lekkages. Ontsteking nog niets aan gedaan. Wie heeft de gouden tip, alvast bedankt!

BerichtGeplaatst: 02 jun 2005, 13:04
door knutsul
je kunt de veer van je luchtmassameter een of twee tandjes opschuiven dus strakker zetten, kan wel eens helpen. merk voordat je de veer losmaakt even de positie, zodat je het altijd terug in de beginstand kunt zetten.

BerichtGeplaatst: 14 aug 2005, 23:12
door tjark63
knutsul schreef:je kunt de veer van je luchtmassameter een of twee tandjes opschuiven dus strakker zetten, kan wel eens helpen. merk voordat je de veer losmaakt even de positie, zodat je het altijd terug in de beginstand kunt zetten.


Bedankt voor de tip, helaas geen verandering merkbaar. Ik heb de complete ontsteking nog verwisseld, nada. Ben naar Zuid Frankrijk en terug gereden met volle belading, in de heuvels begint de motor heftig te protesteren (pingelen misschien?) bij bergop rijden, terug naar 4 of zelfs 3 is dan onvermijdelijk. M'n vorige GTI had hier veel minder moeite mee. Iemand nog een idee of een adres waar ik terecht kan (regio Friesland bij voorkeur)? Gouden tip wordt beloond!