14-16 januari 2005, Interclassics Mecc Maastricht

Aankondigingen en verslagen van rally's, toertochten, puzzelritten, meetings, beurzen en andere bijeenkomsten.

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti, Le Lion

14-16 januari 2005, Interclassics Mecc Maastricht

Berichtdoor Gilletti » 01 nov 2004, 13:27

Allen,

Het schijnt een top evenement te worden waarbij o.a. ook de APH/404 vereniging een stand gaan bemannen.

Wie heeft zin om te gaan? Misschien kunnen we met een groep gaan of afspreken.
Mijn voorkeur gaat uit naar de vrijdag. Lekker rustig en daar heb ik graag een vrije dag voor over.

Voor liefhebbers van klassieke auto’s en motoren belooft het jaar 2005 prachtig te beginnen. Op 14, 15 en 16 januari komen in Maastricht vraag en aanbod bij elkaar tijdens de gecombineerde beurzen Inter Classics Maastricht & TopMobiel Holland.

De combinatie gaat vanaf nu verder onder de naam InterClassics & TopMobiel en biedt onder één dak alles wat liefhebbers van klassieke automobielen zoeken. Met de keuze voor een nieuwe naam hebben we kritisch gekeken naar de inhoud. Wat goed was, hebben we zo gehouden. En wat beter kon, is aangepast. In overleg met belanghebbenden hebben we een formule ontwikkeld die goed aansluit bij de behoeften van zowel exposanten als bezoekers.

De locatie blijft ongewijzigd: het Maastricht Expositie & Congres Centrum (MECC Maastricht). Maastricht is Nederland’s populairste weekendbestemming en met zijn internationale uitstraling zorgt dit op de beursvloer voor een mengelmoes aan nationaliteiten. Bovendien wonen er in deze regio veel klassieke auto- en motorenliefhebbers. Het gebouw is één van de mooiste expositiecentra van Nederland en leent zich ideaal voor de nieuwe opzet: compleet en toch compact.


http://www.interclassics-topmobiel.com
403 Berline 1961 Bleu Amiral - 404 Automatique 1969 Vert Fusain
DAF 33 1968 Akwalo - DAF 55 Coupé 1970 Wit Kobina
Avatar gebruiker
Gilletti
Moderator
 
Berichten: 4395
Geregistreerd: 17 jun 2004, 22:35
Woonplaats: Mijdrecht

Interclassics 2005

Berichtdoor Pininfarina » 01 nov 2004, 20:40

Ik heb begrepen dat de APH en de 404 ver. een aantal hele bijzondere Peugeot's mee nemen.

Wat te denken van de volgende auto's:

301 Miramas (record auto uit 1932)
402 Darl' mat
404 Record Diesel
404 in "East African Safari" uitmonstering

Lijkt me de moeite waard om even af te zakken naar Maastricht
"Poor is the pupil who does not surpass his master" -Leonardo da Vinci-
Avatar gebruiker
Pininfarina
 
Berichten: 113
Geregistreerd: 19 jun 2004, 22:08
Woonplaats: Ergens in Nederland

INTERCLASSICS & TOPMOBIEL 2005

Berichtdoor Mark » 20 nov 2004, 16:48

Wervende, om niet te zeggen ronkende, teksten uit het persbericht (maar klinkt toch wel als een erg aantrekkelijk evenement):

Maastricht in januari ‘place to be' voor de klassieke auto- en motorenliefhebber

INTERCLASSICS & TOPMOBIEL 2005

MAASTRICHT – Het jaar 2005 belooft voor klassieke auto- en motorenliefhebbers mooi te beginnen. Eerder dit jaar kondigden de beursorganisaties van InterClassics Maastricht en TopMobiel Holland al aan om de krachten te bundelen en één complete beurs aan te bieden aan de liefhebber van klassieke auto's en motoren. Inmiddels worden de contouren zichtbaar wat zich allemaal in Maastricht gaat afspelen en is duidelijk dat de klassieke auto- en motorenliefhebber zijn hart kan ophalen in Maastricht.

Clubs en onderdelen
Na een aantal vruchtbare gesprekken hebben het bestuur van de Federatie voor Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) en de beursorganisatie de handen ineen geslagen. Het resultaat is dat in MECC Maastricht in Maastricht bijna de volledige Noordhal (10.000 m 2 ) ter beschikking wordt gesteld aan auto- en motorclubs. In totaal zullen naar verwachting 40 clubs hun liefde voor een specifiek merk tonen. De beursorganisatie vult dit aan met een culinaire en muzikale omlijsting waardoor een gezellige sfeer verzekerd is. Op het moment van schrijven hebben de volgende clubs zich aangemeld (in alfabetische volgorde):

Vereniging Alfa Romeo Liefhebbers Nederland – Stg. Ambiorix België – AMI Vereniging Nederland – Association Peugeot Holland - Austin Healey Owners Club Nederland - Beetle Freaks Southern Lowlands - Bugatticlub Jean Prick – Citroën Club Nederland - Classic-DAF - DAF Club Nederland - FIAT Club Nederland - FIAT/Bertone club Nederland - Ford Taunus M Club Nederland - Circolo Amici Della Giulia - Lotus Club Holland - Maserati Club Holland - Stg.Historic Monoposto Racing - Morris Minor Club Nederland - Opel GT Club Nederland – Opel Kadett Club Limburg - Opel Manta Club Nederland - Peugeot 404 Vereniging –- Range Rover Trust Vereniging - Rootes Club Nederland - Saab Club Nederland - Sgt.Trabant Club Nederland

Motoren
Meer dan ooit zullen ook klassieke motoren te zien zijn op het evenement. De FEHAC heeft namelijk ook haar motorclubs nadrukkelijk uitgenodigd met pronkstukken naar Maastricht te komen.

Champions of the past
Onder deze veelbelovende titel staat centraal in de Zuidhal het AutoVisie-paviljoen met daarin een groot aantal historische wedstrijdauto's uit diverse wereldberoemde races en rally's. Van Le Mans tot Mille Miglia kan de bezoeker hier genieten van klassieke rallykanonnen en wegracers.

Iets verderop in dezelfde hal is traditiegetrouw Nederland's meest legendarische Bugattist pur sang te vinden. Midden tussen een tiental unieke Bugatti's ontvangt Jean Prick, samen met zijn broer Benoit, weer vele vrienden met een goed glas wijn. Vive la marque!

Voor het eerst in Maastricht: een klassieke autoveiling
Het prestigieuze Londonse veilinghuis Coys heeft InterClassics & TopMobiel gekozen als locatie voor hun traditionele Winter Sale. Coys zelf omschrijft de veiling als ‘an important Auction of Continental, Sports and Touring Cars' en streeft naar zo'n vijftig tot zestig te veilen auto's. De veiling zelf vindt plaats om zaterdag 15 januari rond 14:00 uur. Coys koos voor Maastricht vanwege de gunstige timing aan het begin van het nieuwe jaar en de ideale ligging ten opzichte van de Nederland, België en Duitsland. Het veilinghuis is overigens nog steeds op zoek naar auto's, dus wie nog iets heeft in te brengen, kan dat kenbaar maken bij de organisatie van InterClassics & TopMobiel.

TopMobiel
Dit is eigenlijk een beurs binnen de beurs. Hoewel het publiek gewoon voor de entreeprijs van € 12,50 beide evenementen kan bezoeken, stapt men met het binnengaan van het TopMobiel-segment wel een andere wereld. In prachtige standbouw en met sfeervolle verlichting staan hier ware mobiele kunstwerken te koop. Geselecteerd door een deskundige ballotagecommissie onder voorzitterschap van klassieke automobielautoriteit Wim Oude Weernink staan hier een veertigtal klassiekers die zonder uitzondering zeer exclusief zijn: Rolls Royce, Bentley, Facel Vega, Ferrari, Alfa Romeo en Maserati zijn maar enkele van de automerken die hier te zien zullen zijn. Onder meer de fameuze Louwman Collection laat zich hier van zijn beste kant zien.

Rondom al dit moois bevinden zich stands van prestigieuze bedrijven die veelal niets met klassieke auto's te maken hebben, maar zich evenzeer richten op de mooie dingen in het leven zoals: golfcourses, exclusieve dames- en herenkleding, geluidsapparatuur, landgoederen en hotels, horlogemerken en makelaars in het topsegment. Scheepswerf De Breedendam huurt zelfs een speciale dieplader hun meest exclusieve Motor Torpedo Boot hier te laten zien. Bij zo'n beurs hoort topcatering: Maison van den Boer presenteert er een wel heel bijzondere sushi-bar en er zijn diverse champagne en cocktailbars. Op donderdag 13 januari vindt hier een speciale Preview plaats waar bedrijven hun relaties die klassieke auto's een warm hart toedragen kunnen uitnodigen voor een diner-dansant te midden van deze bijzondere auto's. Gastheer van deze avond is TV-presentator Bert van de Dool. ABN AMRO Private Banking is de hoofdsponsor van deze avond met 120 relaties, maar vele andere bedrijven hebben hun voorbeeld inmiddels gevolgd en nodigen hiervoor hun beste klanten uit.

Waar/wanneer
Vrijdag 14 tot en met zondag 16 januari 2005 in MECC Maastricht.
Openingstijden: vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur, weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

www.interclassics-topmobiel.com
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Berichtdoor Le Lion » 25 nov 2004, 22:28

L'AVENTURE PEUGEOT is ook op de stand van de APH en 404 vereniging aanwezig. Een deel van de museumwinkel staat ook op de stand. Dus als je unieke Peugeotspulletjes wilt kopen dan scheelt dit je een ritje naar Sochaux.
Avatar gebruiker
Le Lion
Moderator
 
Berichten: 686
Geregistreerd: 31 maart 2004, 08:21

Re: 14-16 januari 2005, Interclassics Mecc Maastricht

Berichtdoor Pininfarina504 » 29 nov 2004, 12:43

Ik heb wel zin om mee te gaan echter op vrijdag vrijaf nemen behoort niet tot de mogelijkheden.
dus voor mij wordt het dan zaterdag of zondag.
Gr,
Wim
205 1.4,97.
Peus 504Ti,78,gris fum, Paris.
Peus 504GL, Aut,73, blue mét, nwst, Elzas
Peug 504GL,vert mét,Ned auto.
Peus 404,aut,71,blue, Elzas.
Peus 404, groen, 69, Z-Fr
Peus 404, Fam zwart,70,ex-prefect Paris.
Pininfarina504
 
Berichten: 2498
Geregistreerd: 07 aug 2004, 10:42
Woonplaats: Gilze-Rijen

Berichtdoor Le Lion » 10 dec 2004, 18:15

Nu officieel bekend:

Het museum komt met een 301 'Miramas' en een 404 monoplace record-diesel. Verder zal de APH een 402 Darl' Mat racer en de 404 vereniging een 404 East African Safari meenemen. Spektakel dus!
Avatar gebruiker
Le Lion
Moderator
 
Berichten: 686
Geregistreerd: 31 maart 2004, 08:21

Berichtdoor PEUG_FAN » 12 dec 2004, 11:36

404 schreef:De 404 record diesel uit 1965? Bestaat die nog? Die wil ik wel eens zien! 8)


ja die bestaat
Afbeelding
Afbeelding
Avatar gebruiker
PEUG_FAN
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 15 mei 2004, 20:25
Woonplaats: WOERDEN

Berichtdoor PEUG_FAN » 13 dec 2004, 14:18

deVreugd schreef:En dit vehikel komt? Gaaf...


de onderste foto vind ik erug mooi :D
Avatar gebruiker
PEUG_FAN
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 15 mei 2004, 20:25
Woonplaats: WOERDEN

Berichtdoor Le Lion » 27 dec 2004, 19:36

Het zal ook het enige 404 coup/cab model zijn die een diesel in het vooronder kreeg.
Het leven is te kort voor saaie kilometers.
Avatar gebruiker
Le Lion
Moderator
 
Berichten: 686
Geregistreerd: 31 maart 2004, 08:21

Berichtdoor Gilletti » 29 dec 2004, 09:53

Le Lion schreef:Voor de liefhebbers:
Er zullen oude edities van Le Lion aanwezig zijn


Zijn er overzichten wanneer welk type in de schijnwerpers heeft gestaan in Le Lion?
403 Berline 1961 Bleu Amiral - 404 Automatique 1969 Vert Fusain
DAF 33 1968 Akwalo - DAF 55 Coupé 1970 Wit Kobina
Avatar gebruiker
Gilletti
Moderator
 
Berichten: 4395
Geregistreerd: 17 jun 2004, 22:35
Woonplaats: Mijdrecht

Berichtdoor Le Lion » 29 dec 2004, 21:45

Zijn er overzichten wanneer welk type in de schijnwerpers heeft gestaan in Le Lion?


Je me suis desolee... die lijsten zijn niet echt bijgehouden, de 404 vereniging heeft wel een aantal artikels gerubriceerd op hun site.

Oude Lions lees: nummers van het afgelopen jaar. Liggen ter beschikking voor toekomstige leden...
Het leven is te kort voor saaie kilometers.
Avatar gebruiker
Le Lion
Moderator
 
Berichten: 686
Geregistreerd: 31 maart 2004, 08:21

Berichtdoor Le Lion » 04 jan 2005, 12:11

Zijn er nog meer mensen die plannen hebben om richting Maastricht te komen?
Het leven is te kort voor saaie kilometers.
Avatar gebruiker
Le Lion
Moderator
 
Berichten: 686
Geregistreerd: 31 maart 2004, 08:21

mecc maastricht

Berichtdoor 304 coupé » 04 jan 2005, 12:32

Ik ga ook kijken maarten,misschien kunnen we daar iets afspreken.Dit is een thuismatch voor mij hé(15km). 8)
304 coupé
 
Berichten: 1239
Geregistreerd: 25 sep 2004, 21:05
Woonplaats: tongeren belgie

Berichtdoor Gilletti » 04 jan 2005, 12:34

Le Lion schreef:Zijn er nog meer mensen die plannen hebben om richting Maastricht te komen?


Yep, ik ga vrijdag de 14e.
403 Berline 1961 Bleu Amiral - 404 Automatique 1969 Vert Fusain
DAF 33 1968 Akwalo - DAF 55 Coupé 1970 Wit Kobina
Avatar gebruiker
Gilletti
Moderator
 
Berichten: 4395
Geregistreerd: 17 jun 2004, 22:35
Woonplaats: Mijdrecht

Berichtdoor PEUG_FAN » 04 jan 2005, 16:08

Gilletti schreef:
Le Lion schreef:Zijn er nog meer mensen die plannen hebben om richting Maastricht te komen?


Yep, ik ga vrijdag de 14e.


ikm ook heb al een snipperdag gevraagd
Avatar gebruiker
PEUG_FAN
 
Berichten: 351
Geregistreerd: 15 mei 2004, 20:25
Woonplaats: WOERDEN

Berichtdoor JT » 04 jan 2005, 18:01

Ik ga het ook proberen om op vrijdag te gaan.....
Avatar gebruiker
JT
 
Berichten: 3775
Geregistreerd: 07 jul 2004, 23:17
Woonplaats: Bladel

Berichtdoor vreugden » 04 jan 2005, 18:16

planning is op de vrijdag :lol:
vreugden
 
Berichten: 1747
Geregistreerd: 01 jun 2004, 19:24

Berichtdoor Le Lion » 04 jan 2005, 18:21

Nou da's duidelijk. Dan zul je mij ook die dag gaan zien.
Het leven is te kort voor saaie kilometers.
Avatar gebruiker
Le Lion
Moderator
 
Berichten: 686
Geregistreerd: 31 maart 2004, 08:21

Berichtdoor JT » 04 jan 2005, 21:16

Dan bij de APH dan maar?

Association Peugeot Hollande Standnr N.500
Peugeot 404 Vereniging Standnr N.504

Het zal nooit ver uit elkaar zijn natuurlijk..BTW, zouden we hier geen toegang kunnen organiseren?
Daarnaast is TopMobiel op donderdag 13 januari van 19:00 - 24:00 uur exclusief geopend voor genodigden.
:D
Avatar gebruiker
JT
 
Berichten: 3775
Geregistreerd: 07 jul 2004, 23:17
Woonplaats: Bladel

Berichtdoor Chris De Backer » 04 jan 2005, 22:44

Ik ga, maar wanneer weet ik nog niet. Die speciale Peugeots loken me tot daar.
Wegens plaatsgebrek verzamel ik Peugeot miniaturen.
Onderandere de 504 pick-up Dangel, J7 en 302/402 Darl'mat.
En de thema's Tour de France en Parijs - Dakar
Chris De Backer
 
Berichten: 379
Geregistreerd: 01 jun 2004, 18:24
Woonplaats: Meerdonk, België

Berichtdoor jos overvliet » 04 jan 2005, 22:51

Wil wel, maar heb geen tijd :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( : ( :evil:
een peugeot roest niet , maar keert terug naar de natuur en deze dan "" een peugeot beschikt over ongekende krachten maar ,god bewaar me, ik kan ze niet vinden"" """"JOS""""
jos overvliet
 
Berichten: 138
Geregistreerd: 13 jun 2004, 21:36
Woonplaats: varsselder

Berichtdoor Gilletti » 13 jan 2005, 20:04

Dus wie treffen elkaar daar dan vrijdag (hopelijk)?

PEUG_FAN
JT
deVreugd
vreugden
Gilletti
304 coupé :?:
Le Lion :?:
Funny Chris :?:
.....
403 Berline 1961 Bleu Amiral - 404 Automatique 1969 Vert Fusain
DAF 33 1968 Akwalo - DAF 55 Coupé 1970 Wit Kobina
Avatar gebruiker
Gilletti
Moderator
 
Berichten: 4395
Geregistreerd: 17 jun 2004, 22:35
Woonplaats: Mijdrecht

Berichtdoor Chris De Backer » 13 jan 2005, 20:14

Het word zaterdag voor mij, het word weer een druk (Peugeot) weekend
Wegens plaatsgebrek verzamel ik Peugeot miniaturen.
Onderandere de 504 pick-up Dangel, J7 en 302/402 Darl'mat.
En de thema's Tour de France en Parijs - Dakar
Chris De Backer
 
Berichten: 379
Geregistreerd: 01 jun 2004, 18:24
Woonplaats: Meerdonk, België

Berichtdoor leffe 404 » 13 jan 2005, 20:14

Leffe en Jeroen ; zondag aanwezig.
Als je alle tijd hebt, kom je altijd te laat...
Avatar gebruiker
leffe 404
 
Berichten: 1500
Geregistreerd: 13 apr 2004, 12:46
Woonplaats: Leidschendam

Berichtdoor JT » 13 jan 2005, 20:42

Mijn vader en ik willen er al om 14u, als het open gaat, zijn.
Ik heb een nieuwjaarsborrel en diner op het werk en moet dus op tijd weer terug zijn...
16u30 wordt onze uiterste vertrektijd...
Avatar gebruiker
JT
 
Berichten: 3775
Geregistreerd: 07 jul 2004, 23:17
Woonplaats: Bladel

Volgende

Keer terug naar Evenementen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 21 gasten