ik is nieuw en vraag hulp & advies :D

Voor onderwerpen die niet in een van de specifieke rubrieken hieronder horen.

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

ik is nieuw en vraag hulp & advies :D

Berichtdoor goofychicken » 15 jun 2005, 13:45

zoals ik al zei ik ben nieuw dus groet u allen!
ik ben dus goofy 27 jaar vrouwelijk persoon woon samen met enorm lief vriendje en de rest... ach bla bla

nou mijn probleem ... ik ga een peugeot kopen! een 304 in restauratie vorm!
nu moet er echt super veel aan gebeuren maar zijn er dingen waar ik op moet letten voor ik hem echt koop!
dus wat zijn dingen als ze stuk zijn waar ik niet aan kan komen of vrezelijk duur zijn!

dus eigenlijk vraag ik advies aan alle knutselaars wat de grootste problemen zouden kunnen zijn en waar ik op moet letten!

ik ga van de week een kijkje nemen mijn vriend heeft hem al gezien en die vind het een leuk project maar voor ik mijn geld laat wapperen wil ik even iets meer weten :)

groetjes

goofster
goofychicken
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 15 jun 2005, 13:35

Berichtdoor Evert G.D » 15 jun 2005, 22:31

Vaak kun je beter iets meer geld besteden voor de aankoop en een redelijk exemplaar kopen dat niet totaal gerestaureerd hoeft te worden dan een echt restauratieproject, of het moet gaan om de kick van het restaureren... :wink: Voorbeelden te over van restauratieprojecten die na jaren stilliggen weer worden verkocht...

Restaureren kost (uit ervaring, en de 403 was niet eens echt slecht) veel tijd en geld, het kopen van een Peugeot die er nog redelijk tot goed uitziet en technisch goed is, is wat duurder, maar het voordeel is dat je direct kunt rijden. Financieel gezien is het ook aantrekkelijker, vergaren van onderdelen kost veel tijd en geld en dan heb je het nog niet eens over spuiten van een auto :shock:

En er moet toch een hard, technisch goed exemplaar te vinden zijn, al dan niet vers uit Frankrijk geimporteerd. :wink:
Auto's hebben een ZIEL...
Avatar gebruiker
Evert G.D
 
Berichten: 4326
Geregistreerd: 03 aug 2004, 15:17
Woonplaats: Overberg (UT, NL) / Cappy (F)

Berichtdoor goofychicken » 15 jun 2005, 23:21

tijd is aanwezig en beetje knutsel ervaring heb ik wel
(zelf opleiding motortechniek en een citrofiel als vriend.... knutselt wekelijks aan zijn autos) ik heb NOG geen rijbewijs daarom hoef ik nog niet gelijk te rijden!
via vriend heb ik ook ruimte om te knutselen (tussen de eendjes :wink: )
en geld...... ach hij hoeft morgen nog niet af!
mijn punt is meer de onderdelen waar ik echt op moet letten bv is het mogelijk om nog remkabels te vinden als deze versleten zijn..

de auto die ik op het oog heb is betaalbaar en een knutsel project waar geen tijd of zin meer in was! zoals ik gehoort heb is tie compleet en is hij in goede staat! alleen de motor ligt uit elkaar (weet nog niet wat ik hierbij moet denken heb hem nog niet gezien) bekleding en interieur is in perfecte staat en de knutselaar zou alles al hebben gekocht en gemaakt wat er stuk aan was op de motor en wat kleine dingetjes na!
motor schijnt wel helemaal compleet en schoon te zijn :lol:
als ik het goed begrijp zit er hier en daar wat oppervlakkige roest maar volgens mijn vriend is dat erg weinig en aangezien ik hem toch in een andere kleur wil moet ik toch schuren en spuiten (kan ik :wink: )

en ja iets meer geld uitgeven voor een goed exemplaar... deze zou dan helemaal naar mijn hand gemaakt zijn... heeft iets meer charme toch?
en uit eindelijk zal het ongeveer even duur zijn en kan ik er pas mee rijden als ik mijn rijbewijs heb :-|

waarschijnlijk gaan we morgen avond kijken naar het 304tje dus graag toch tips over onderdelen die extra aandacht wensen!
toen mijn vriend zijn citroen bx ging halen hadden ze op het citroen forum zoon enorm mooi lijstje waar hij op moest letten ...... heeft iemand dit hier ook?
goofychicken
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 15 jun 2005, 13:35

Berichtdoor Evert G.D » 15 jun 2005, 23:45

Hmmm...leuk, een Citrofiele vriend, heb ook 2 vrienden die compleet Citrofiel zijn. Psst... Het B-merk van Peugeot :wink: Nouja, 't is allemaal PSA, toch! :D Mooi PSA-koppel dus!!

Van 304 weet ik niet zo gek veel, maar wel dat je iig goed moet opletten of de achterste wielkasten niet zijn (door)geroest. Zie je als je de achterportieren opendoet. Verder de gebruikelijke dingen, zoals kokerbalken en subframe, willen ook nog wel 's wat crispy zijn...

Onderdelen heeft het PCN-magazijn in Woudenberg veel, maar je moet wel lid zijn om er te kunnen kopen. Verder Ko de Fouw in Sluiskil (levert ook per post, scheelt een hoop kilometers), Evert Jonkhard in Hilversum en kijk hier op de site ook 's rond, staan verschillende adressen her en der verspreid waar je onderdelen kunt vinden. Zelf heb ik de ervaring dat als je op deze site een onderdeel te koop vraagt, je dat ook wel aangeboden krijgt.

En ja...als je iets (deels) zelf restaureert, is dat wel zo leuk. Die ervaring heb ik met de 403, al bleef dat bij hand- en spandiensten, afbreken en opbouwen. En m'n volgende project voor een make-over is een technisch goede (rijdbare, met APK) 205 cabrio met wat deuk- en kraswerk (dus geen laswerk, haha!!)....

Maar als die 304 is zoals je beschrijft, valt 't allemaal mss nog mee!!

Successies!!! :D
Auto's hebben een ZIEL...
Avatar gebruiker
Evert G.D
 
Berichten: 4326
Geregistreerd: 03 aug 2004, 15:17
Woonplaats: Overberg (UT, NL) / Cappy (F)

Berichtdoor Gilletti » 16 jun 2005, 21:14

De 304 is carrosserie-technisch niet zo'n ingewikkelde auto. Onderdelen zijn nog wel te vinden. Mogelijk zelfs een donor auto.
Het subframe en de wielkasten werden al even genoemd. Ook de spatschermen onder de motorkap en onderkant van portieren zijn plekken die regematig tekenen van knisperigheid vertonen.

Welk type heb je op het oog? Cabrio, coupé, break, berline?
De specifieke onderdelen voor een coupé/cabrio zijn over het algemeen wat duurder en die van de break wat zeldzamer. Maar ook hiervoor geldt dat er nog genoeg slopers te vinden zijn waarvan ook wel wat te plukken valt.

De motor van de 304 is vrij compact gebouwd en daardoor niet altijd even handig om aan te sleutelen. Je schrijft dat je motortechniek gedaan hebt, dus daar draai je vast je hand niet voor om.

Naast de door Evert genoemde specialisten, zijn er nog genoeg andere Peugeot adresjes als je iets zoekt.

Nog even (ongevraagd) mijn mening: kies wel een kleur waarin de wagen origineel ook geleverd is en geen moderne metallic tint ofzo. Dat is wel zo mooi.

Check ook even deze site voor tips: http://www.geocities.com/MotorCity/Garage/7339/nederlintro.html
403 Berline 1961 Bleu Amiral - 404 Automatique 1969 Vert Fusain
DAF 33 1968 Akwalo - DAF 55 Coupé 1970 Wit Kobina
Avatar gebruiker
Gilletti
Moderator
 
Berichten: 4395
Geregistreerd: 17 jun 2004, 22:35
Woonplaats: Mijdrecht

Berichtdoor goofychicken » 18 jun 2005, 10:31

Gilletti schreef:Nog even (ongevraagd) mijn mening: kies wel een kleur waarin de wagen origineel ook geleverd is en geen moderne metallic tint ofzo. Dat is wel zo mooi.


geen zorgen ;) weet nog niet welke kleur maar ben zekers ook van mening dat tie in ieder geval in een orgineel geleverde kleur moet worden ...... alleen niet wit of beige :wink:
goofychicken
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 15 jun 2005, 13:35

Berichtdoor Evert G.D » 18 jun 2005, 22:34

Benieuwd of je 'm al gekocht hebt! :-)

En heeeeel verstandig, geen wit of beige.... Jarenlang een witte auto gehad (eerst een 309 toen een 405) maar is 3 keer nix, je blijft wassen!

Bordeauxrood is mooi, daar zijn die 304-en ook in geleverd. Al is dat wel een persoonlijke smaak. :D
Auto's hebben een ZIEL...
Avatar gebruiker
Evert G.D
 
Berichten: 4326
Geregistreerd: 03 aug 2004, 15:17
Woonplaats: Overberg (UT, NL) / Cappy (F)

Berichtdoor goofychicken » 19 jun 2005, 13:48

Bordeauxrood is zeker mooi interieur is echter ook rood dus even kijken of het staat maar was inderdaad ook een van mijn voorkeur kleuren
andere opties voor mij zijn Bleu Clair Métallisé, Gris Métallisé of Jaune Safran dit zijn tot nu toe de officiele kleuren die ik gevonden heb (links naar overige kleursites zijn very welcome) Vert Mousse Métallisé
vind ik mooi maar die is vanaf '74 gebruikt te nieuw dus :?

maar goed heb nog niet gekocht want ben nog niet langs geweest :)
goofychicken
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 15 jun 2005, 13:35


Keer terug naar Peugeot algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 15 gasten